Hospice Oudewater

Een bijna-thuis-huis voor mensen in hun laatste levensfase, waar aandacht en zorg centraal staan.

HOSPICE OUDEWATER

Ons hospice is kleinschalig en sfeervol, centraal gelegen in Oudewater. Het is een zogenaamd bijna-thuis-huis. In ons hospice wordt dag en nacht door vrijwilligers, professionele zorgverleners, mantelzorgers en familieleden aandacht en zorg gegeven aan mensen in hun laatste levensfase. Naast de medische- en verpleegkundige zorg is er speciaal aandacht voor de emotionele-, sociale- en geestelijke behoeften van elke individuele gast.

De huisarts geeft de medische zorg en de thuiszorg de dagelijkse lichamelijke verzorging. De vrijwilligers zorgen voor de persoonlijke aandacht en spelen in op de wensen en behoeften van de gast en zijn aanvullend aan de mantelzorger en de familie. Zij nemen geen taken over van de professionele zorgverleners. Familie en vrienden zijn meer dan welkom! Hospice Oudewater biedt een gastvrije plek voor mensen in hun laatste levensfase.

Ons hospice heeft twee gastenkamers, een badkamer, een woonkamer en een keuken.

ALGEMEEN

Stichting Hospice Oudewater is een stichting die speciaal opgeleide vrijwilligers inzet om mensen die terminaal ziek zijn, aandacht en zorg te bieden in een huiselijke omgeving, ongeacht hun culturele achtergrond, geloofs- of levensovertuiging. Een thuis voor mensen in hun laatste levensfase, waar aandacht en zorg centraal staan.

Bij het tot stand komen van ons hospice is veel steun ontvangen van het College van Burgemeester en Wethouders binnen de gemeente Oudewater, woningbouwvereniging Oudewater, de Vierstroom, inwoners en ondernemers van onze gemeente.

Men hoeft geen inwoner te zijn van Oudewater om in ons hospice te kunnen verblijven. Ook inwoners uit de omgeving zoals Haastrecht, Montfoort, Lopik, Linschoten, Driebruggen, Waarder, Polsbroek en overige gemeenten kunnen een aanvraag bij ons doen.

Oudewater is een gemeente met ruim 10.000 inwoners en ligt op 5 km. afstand van de afslag op de A12, tussen Utrecht en Gouda. Ons hospice is gemakkelijk bereikbaar met de auto en via het openbaar vervoer met de bus.

DOELSTELLING

In ons hospice bieden wij zorg, aandacht en een thuis voor mensen in hun laatste levensfase. Zij verblijven in een huiselijke omgeving waar zij zich veilig kunnen voelen. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van het leven voor onze gasten. Deze vorm van zorg wordt palliatieve zorg genoemd. Daarnaast ondersteunen en begeleiden wij hun familie en vrienden in deze moeilijke periode.

Wilt u meer weten over ons beleidsplan? klik dan hier.

WAT IS EEN HOSPICE ?

Veel mensen willen het liefst thuis sterven, in hun eigen vertrouwde omgeving. Met goede zorg en aandacht van familie en vrienden om hen heen in die laatste levensfase. Dat is in de praktijk helaas lang niet altijd mogelijk. Als naasten van de ernstige zieke zou je juist dat nog zo graag willen doen. Dan biedt het hospice een oplossing.

Ons hospice is een zogenaamd bijna-thuis-huis. Dat wil zeggen: net als thuis. In een hospice kunnen ongeneeslijk zieke mensen met een maximale levensverwachting van ongeveer drie maanden verzorgd worden. Het hospice is een huis waar zowel oudere als jongere mensen de laatste maanden van hun leven kunnen verblijven. Als er thuis niet voldoende ruimte, tijd of rust is om die aandacht te geven, die je als naaste juist zo graag zou willen geven, is een hospice een goede oplossing. Door de continue aanwezigheid van vrijwilligers is hier weer ruimte voor.

VOOR WIE IS EEN HOSPICE ?

Mensen, die ongeneeslijk ziek zijn en een levensverwachting hebben van ongeveer drie maanden kunnen in een hospice verzorgd worden tot aan hun overlijden. Het kan zijn dat zij uit een ziekenhuis of verzorgingshuis komen. Of vanuit een thuissituatie of een andere woonvorm. Iedereen kan bij ons een aanvraag doen, ongeacht de culturele achtergrond, geloofs- of levensovertuiging.

Niet alleen inwoners van Oudewater kunnen een aanvraag bij ons doen. Ook inwoners uit de directe omgeving zoals Haastrecht, Montfoort, Lopik, Linschoten, Driebruggen, Waarder, Polsbroek of uit een andere gemeente kunnen bij ons terecht.

De regio van het netwerk

Voor het afbakenen van het geografisch gebied voor het netwerk Noord-West Utrecht is voorlopig uitgegaan van het adherentiegebied van Zuwe. Deze bestaat uit de volgende gemeenten: Abcoude, Loenen, Breukelen, Maarssen, De Ronde Venen, Woerden, Oudewater en Montfoort.

Bekijk hier de plaatsingsmogelijkheden

Nadere informatie

Mocht u nader geïnformeerd willen worden, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij geven u desgewenst aanvullende, schriftelijke informatie. U kunt zich ook wenden tot de plaatselijke huisartsen, alsmede tot de verwijzend verpleegkundigen van de ziekenhuizen en verzorgingshuizen in uw omgeving.

CONTACT